Teniszstadion épülhet a Margitszigeten
Ingatlan

Teniszstadion épülhet a Margitszigeten

Portfolio
Megnyílt az út a margitszigeti teniszstadion építése előtt, miután a parlament elfogadta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnökének egyéni képviselői indítványát - írja a Válasz.hu. Már tavaly felröppent a hír, hogy a kormány a lepusztult, évtizedek óta üresen álló Dózsa-teniszstadion helyére nagyszabású új létesítményt tervez, sőt egy kormányrendelet tízmilliárd támogatást is ígért a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas központ építéséhez.
A most elfogadott "Hungarian Open ATP Word Tour tenisztorna megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztésről" című törvényből kiderül, hogy az új teniszközpont - kiemelt beruházásként - egy éven belül megépülhet négy nevesített margitszigeti ingatlanon.

Teniszstadion épülhet a Margitszigeten
Egy korábbi látványterv, Forrás: Magyar Hírlap
A komplexum méretei tekintve legfeljebb 26 méter magas lehet, ami nagyságrendileg a 22,5 méter magas Groupama Arénához hasonló. A törvény beruházási helyszínként a Palatinus Strand, a premontrei kolostor és a Sirály-csónakház területét említi, bár a Magyar Tenisz Szövetség korábban cáfolta, hogy ezeket a telkeket beépítenék.


Teniszstadion épülhet a Margitszigeten

Frissítés!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye:

"A margitszigeti teniszcsarnok esetében a kormány fontosnak tartja a leromlott állapotú, méltatlanul elhanyagolt margitszigeti létesítmény megújítását. A létesítmény megvalósítására azonban csak a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetve és Budapesttel egyetértésben kerülhet sor. Erről a tegnapi napon egyeztetett Rogán Antal miniszter úr a kormány nevében Tarlós István főpolgármester úrral. Mindketten egyetértettek abban, hogy a tervezés során előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukciót, és meg kell őrizni a pihenőpark jellegét és arculatát."

Frissítés 2!

Megszólalt a főváros:

"Február 20-án este Tarlós István egyeztetett Rogán Antal miniszterrel a margitszigeti teniszcsarnok építésével kapcsolatos parlamenti döntésről. Megállapodtak abban, hogy teniszcsarnok építését - a meglévő teniszstadion helyén - elvileg a Főváros is támogatja, de egyetértésben a Kormánnyal nem abban a formában, ahogy az a minap a Parlament elé került. Megállapodtak abban is, hogy a létesítmény megvalósítására csak a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetve, és Budapest egyetértésével kerülhet sor, amire megelőzően nem került sor. A főpolgármester majd a közgyűlés elé is kívánja terjeszteni a konkrét elképzelést jóváhagyás céljából. Egyetértés mutatkozik a miniszter és a főpolgármester között abban is, hogy a létesítmény méretei, jellege, elhelyezkedése tekintetében előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukció követelményeit, meg kell őrizni a Margitsziget funkcióját és arculatát. A törvény ennek megfelelő értelmezéséről és alkalmazásáról a Kormány gondoskodik."
BÉT
Tarlos Istvan Budapest fopolgarmester valasztas
Orban Viktor Varhelyi Oliver unios biztos jeloles
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
aldishutterstock