Megéri? - Ennyit kereshetsz, ha Airbnb-zel
Ingatlan

Megéri? - Ennyit kereshetsz, ha Airbnb-zel

Portfolio
Több, mint három évnyi kutatás eredményeként megjelent egy tanulmány, amelyben az Airbnb piacát járták körül a kutatók, válaszokat keresve arra, hogy mekkora részesedése van az Airbnb-nek a szállodák és a többi szálláshely között, mennyien vannak akik főállásként tekintenek az ilyen jellegű lakáskiadásra és vajon mekkora havi bevételre lehet számítani egy, kettő, vagy akár több lakás rövid távú kiadása esetén. A tanulmány részletesebb eredményeit az Index cikke foglalja össze.
A Közgazdasági Szemlében megjelent kutatás alapján a budapesti Airbnb-s férőhelyek száma 2017 közepére majdhogynem elérte a szállodák kapacitását, csupán pár ezerrel maradt el a szállodák 45 ezer fős befogadóképességétől. Az eltöltött havi Airbnb-s vendégéjszakák száma a 400 ezret közelítette a tavalyi év legerősebb hónapjaiban, ami a hotelekben töltött éjszakák felének felel meg. A nagy különbség abból adódik, hogy a szállodáknak mintegy 30 százalékponttal magasabb az átlagos kihasználtsága.
Érdekelnek az ingatlanpiaccal kapcsolatos legfontosabb történések? Kíváncsi vagy, mit hoz a jövő a lakáspiacon? Jelentkezz a Portfolio Lakáskonferencia 2018-ra, ahol a szakma legfontosabb szereplői osztják meg véleményüket a várható piaci folyamatokról.

Az adatok alapján is az kiderült, hogy nagyon sokan foglalkoznak egyszerre több Airbnb-s lakás kiadásával, akinek pedig van lehetősége több lakást is kiadni rövid távon arányait tekintve is jobban járhat. A számítások szerint 186 ezer forint a várható havi bevétel egy lakás kiadása mellett, kettő esetében már 466 ezer (egy lakásra lebontva 233 ezer), ha pedig valaki több, mint 11 lakást ad ki Airbnb-s céllal több, mint 3 millió forint lehet a havi bevétele. A számok alapján tehát az egy lakásra jutó kereset, a lakások számának növekedésével is emelkedik. Ugyanakkor sokan vannak, akik számára csak jövedelemkiegészítésként szolgál az Airbnb, és körülbelül 9500 olyan tulajdonost számoltak, akik csupán egy lakás kiadásával vesznek részt ezen a piacon.

Megéri? - Ennyit kereshetsz, ha Airbnb-zel
Kép forrása: index.huMegéri? - Ennyit kereshetsz, ha Airbnb-zel
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hullám, óceán, tengerparti lakások