Előfizetői tartalom

Eljött a lassulás ideje? - Így változtak a használt lakások árai tavaly év végén

Portfolio
A használt lakások átlagára 2017 utolsó negyedében 7,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami érezhető lassulást jelent a korábbi három negyedév 8,4-9,3 százalékos éves drágulási üteméhez képest. Ezzel szemben az új lakásoknál a tavalyi utolsó negyedév 12,3 százalékos áremelkedést hozott, ami az elmúlt 5 év legmagasabb értéke - szerepel az ingatlan.com közleményében.

Bár a 2017-es év további drágulást hozott a lakáspiacon, a használt és új lakások ára eltérő pályán mozgott. A 2017-es előzetes KSHadatok feldolgozása alapján, a használt lakásoknál a drágulás üteme lassult a múlt év során. A tavalyi utolsó negyedévben az éves árváltozás mértéke 7,4 százalékot tett ki, ami az elmúlt négy évben mért legalacsonyabb érték. Fordított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés