Két lakásprojektjénél felfüggesztette az értékesítést a Cordia
Ingatlan

Két lakásprojektjénél felfüggesztette az értékesítést a Cordia

Portfolio
Két projektjében is elhalasztja az értékesítést a főváros egyik legnagyobb lakásfejlesztője, a Cordia - írja a Világgazdaság. A fejlesztők a jelenlegi piacon a munkaerőhiány és az építőanyagok hiánya mellett olyan problémákkal is szembesülnek, mint a kedvezményes lakásáfa körüli bizonytalanság. Mivel még mindig nem derült ki, hogy 2019 után meghosszabbítják-e a kedvezményt, a beruházók próbálják a határidő előtt befejezni a már elkezdett projektjeiket, a kapacitáshiány miatt azonban ez várhatóan nem mindenkinek sikerül.
Érdekel, mit hoz a jövő a lakáspiacon? Kíváncsi vagy, hogy érinti a lakásáfa kérdése a most zajló lakásfejlesztéseket? Jelentkezz a május 4-én megrendezésre kerülő Portfolio Lakás Konferencia 2018-ra, ahol a piac legnagyobb szakértői értékelik a témát!


Felfüggesztette az értékesítést két projektjében a Cordia. A jelenleg mintegy 2000 lakást építő cég a Grand'Or és a Centropolitan nevű belvárosi projektjeiben halasztotta el az értékesítést. A projektek átütemezéséről még az előszerződések megkötése előtt döntés született, a regisztrációs szerződéssel rendelkező ügyfeleket a napokban értesíti a cég - mondta el Földi Tibor, a Cordia Magyarország Zrt. vezérigazgatója, aki a május 4-én megrendezésre kerülő Portfolio Lakás Konferenciának is előadója lesz.


Földi Tibor

vezérigazgató

Cordia Magyarország Zrt.

Földi Tibor a Futureal Csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalata, a Cordia Zrt. vezérigazgatója. 2000-ben a lakóingatlanokkal foglalkozó részleg igazgatójaként került a Futureal Csoporthoz, ezt... Tovább »

Az építési engedélyezési folyamat során, a több szomszédos épülettel rendelkező foghíjtelkekre készített terveket számos ponton meg kellett változtatni, aminek hatására az átadási határidő és az alaprajzok is módosultak - tette hozzá a vezérigazgató. A mostani kapacitáshiány miatt a 130-150 lakásos társasházak átlagos építési ideje 20 hónapról 24-26 hónapra nőtt, így legkorábban 2020-ban történhet meg az átadás. A szakemberhiány miatt felhígult szakma következtében a korábbiaknál gyakrabban kell utólagos javításokat végrehajtani az épületeken, ami szintén késlelteti a projekteket.

Mivel a lakásáfa 2019 év végi határideje miatt minden fejlesztő próbálja befejezni projektjeit, ezért a hiány nemcsak a kivitelezői, hanem az engedélyezési oldalon is jelentkezik, a hivatalokban a korábbiakhoz képest meghosszabbodott és bonyolultabbá vált az ügyintézés. Noha a magas kereslet miatt a mostani piaci környezetben minden fejlesztőnek az lenne érdeke, hogy a lehető legnagyobb sebességgel pörgesse a projekteket, úgy tűnik, egyre többen érik el a kivitelezési kapacitásaik maximumát, ami alól már a legnagyobb fejlesztők sem képeznek kivételt.

Két lakásprojektjénél felfüggesztette az értékesítést a Cordia
klíma
BET
Balaton fejlesztes unios tamogatas1500
OTP
Richter
A Budapesti Elektromos Mûvek Nyrt. MTI
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1398060869