Előfizetői tartalom

Ezen a hihetetlen munkaerőhiányon már csak a csoda segíthet!

Portfolio
Az épületüzemeltetés egyik legnagyobb kihívása jelenleg a munkaerőhiány, amit rövid távon a technológiai fejlődés sem tud megoldani - hangzott el a Portfolio FM & Office 2018 konferenciáján. A hazai munkaerő nyugatra tart a jóval magasabb bérek miatt, és már a keletről érkező munkavállalók megnyerése sem könnyű az alacsony bérezés miatt. A robotika fejlődése ugyan hosszú távon jelenthet megoldást, erre azonban még várni kell. A kérdéssel azonban már megrendelői szinten is érdemes foglalkozni, a végtelenségig leszorított üzemeltetési költségek ugyanis nem teszik lehetővé a problémák megoldását, sem a munkaerő megnyerését, sem pedig a technológia fejlesztések finanszírozását.

Megoldhatja a munkaerőhiányt a robotika, vagy a digitalizáció?A konferencia első részének panelbeszélgetésén a résztvevők mindannyian egyetértettek abban, hogy az üzemeltetésben komoly kihívást jelent a munkaerőhiány. Győri Gyula, a CPI Facility Management Kft. Facility Management Directora, említette egyedül, hogy egyelőre nincs ilyen közvetlen problémájuk, de megvizsgálva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés