Előfizetői tartalom

Erre vágynak a lakásvásárlók? - A rezsiköltségeket csökkentheti az új rendszer

Portfolio
A lakásvásárlók és az eladók oldaláról is fontos, hogy milyen új módszerekre és eszközökre van igény egy adásvétel, vagy a későbbi használat során. A Portfolio Lakás Konferencián részt vevő szakértők többsége szerint, rövid időn belül alapkövetelmény lesz az okosotthon kialakítása az új lakásoknál. A rendszer korábban a luxusházak berendezéseként szolgált és több millió forintos kiadást jelentett, a technológia fejlődése és elterjedése azonban lehetővé tette, hogy bárki beszereltethesse akár utólag is a lakásába, néhány százezer forintért, miközben a rezsiköltségeket csökkenti a rendszer. Emellett a konferencián arról is szó volt, hogy az energetikai követelmények miként befolyásolhatják az új lakások piacát.

Csak marketingfogás vagy valóban hasznos az okosotthon?Vevői oldalról nem mindig egyértelmű, hogy milyen hasznot fog hozni az új lakástulajdonos számára, ha extraként okosotthonná alakíttatja át a lakását. Ha a vásárló saját maga lesz a lakó is, kérdéses, hogy a ráköltött összeg visszajön-e például az energiahatékonyságon keresztül, illetve ha más lesz a bérlő, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés