Előfizetői tartalom

Nincs semmi, ami megvédjen, ha új lakást veszel!

Portfolio
A lakáspiac 2014 óta szárnyal Magyarországon, ilyen növekedésnél pedig sokakban felmerül, hogy nem alakulhat-e ki buborék a piacon. Ennek eldöntéséhez érdemes az árak alakulását a jövedelmek alakulásához hasonlítani, vagy a fundamentumoktól való eltérést modellezni. A teljes piac helyett azonban, ajánlott az egyes lokációkat jobban megvizsgálni. Egyelőre nem látszanak igazán a hűlés jelei a hazai lakáspiacon, a Portfolio Lakás Konferencia 2018 panelbeszélgetésén a szakemberek egyaránt erős első 3 hónapról számoltak be az idei évet illetően. Az új lakás vásárlások kapcsán azonban a vevők óvatosabbak lettek, már nem vesznek meg mindent, fontosabbá vált számukra a referencia. Új lakás, tervezőasztalról történő vásárlásánál ugyanakkor maga a konstrukció hordozza a kockázatot, olyanért fizetünk, ami még nem is létezik, így tökéletes védelem és biztonság nincs.

Horváth Áron, az ELTINGA / Lakás Riport kutatóközpont vezetője, előadásában a lakáspiacról érkező információ áradat kezeléséről beszélt, míg ugyanis 2008 előtt nagy információhiány jellemezte az ágazatot, most jelentések, vélemények és hírek tömegei foglalkoznak a lakáspiaccal. A szakember beszélt arról, hogy Magyarországon a lakáspiacon jelentős felívelés látszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái