Megtorpedózhatja az állam az új budai gigapláza építését!
Ingatlan

Megtorpedózhatja az állam az új budai gigapláza építését!

Portfolio
Tegnap jött a bejelentés, miszerint 2019-ben elkezdődik a már több éve tervben lévő III. kerületi, óbudai pláza építése. A bejelentés kapcsán ma a Világgazdaságnak Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos is nyilatkozott, aki úgy fogalmazott, hogy ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni, mivel annak nincs meg az érvényes építési engedélye.
Érdekel, hogy mit hoz számunkra a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom? Kíváncsi vagy, hogyan alakítja át életünket a digitalizáció, a big data, az Internet of Things, vagy az okosodó városok és otthonok? Jelentkezz a Portfolio június 7-én megrendezésre kerülő Smart City 2018 konferenciájára, ahol a szakma legnagyobb képviselői vitatják meg az aktuális trendeket.


"A tegnapi bejelentés félrevezető volt, az óbudai plázaberuházás a jelenlegi formájában biztosan nem fog megvalósulni" - így kommentálta Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos azt a hírt a Világgazdaságnak, hogy új bevásárlóközpont épülhet a főváros III. kerületében.

A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű pláza kapcsán a szakpolitikus közölte, hogy a fejlesztőnek 2013-as építési engedélye van, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvényben, amely felülírja azt. Ez utóbbi a plázastopként elhíresült törvény.

A nyilatkozatra az ECE Projektmenedzsment Budapest Kft. az alábbi közleményben reagált:

"Ahogyan azt a tegnapi napon bejelentettük, a tervezési folyamatot indítottuk újra. Az építkezés megkezdését csak a jövő évben tervezzük, mivel előtte még be kell szereznünk a szükséges engedélyeket. Ahogy azt a sajtótájékoztatón elmondtuk, ennek keretében az ún. "plázastop" alóli korábbi felmentésünket is meg kell újítanunk. Ennek során ügyelni fogunk arra, hogy az átdolgozás alatt álló projekt továbbra is megfeleljen a fenntartható fejlődést biztosítani hivatott előírásoknak, hogy az új eljárásban is megkapja a szükséges jóváhagyásokat. Ahogy eddig, úgy a jövőben is természetesen nagyon szorosan együtt fogunk működni az illetékes hatóságokkal és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával az engedélyezési folyamat minden fázisában."

A miniszteri biztos a CBA üzletek üzemeltetési jogainak eladása kapcsán is megszólalt, amiről részletesebben az alábbi cikkben írtunk:

Megtorpedózhatja az állam az új budai gigapláza építését!
További információkért kattints a képre!
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
B1013953