Előfizetői tartalom

A BKV már a múlt? - Ez lesz a jövő a budapesti közlekedésben

Portfolio
Lassan elköszönhetünk a hagyományos jegyektől, az ellenőröket felváltják a beléptetőkapuk, mindez a fejlesztés alatt álló elektromos jegyrendszernek köszönhetően. A BKV dolgozóit, akiket eddig akár információkérés miatt, akár jegyvétellel kerestünk, felválthatják azok az okostelefonra letölthető alkalmazások, amelyek a telefon kameráján keresztül iránymutatást adnak, hogy merre találjuk a keresett megállókat. A tömegközlekedésen túl pedig okostelefon nélkül az autómegosztó szolgáltatásokat sem lehet igénybe venni. Ezek mellett rengeteg más közlekedési újdonság is előkerült, amit elsőre biztosan nehezen képzelnénk el itthon, például, hogy az autópályán ment közben is töltődhessenek az elektromos autók.

Folyamatosan kerülnek elő új ötletek és készülnek el új vállalkozások, amelyek az okos város elképzeléshez kapcsolódva teszik könnyebbé az életünket, legyen szó a legkülönfélébb szolgáltatásokról, információ-nyújtásról, vagy szórakozásról. Az okos város koncepció több alrendszert is magába foglal (életkörülmény, gazdaság, emberek, kormányzás, környezet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái