Előfizetői tartalom

Nap mint nap megkapjuk a kérdést, hogy meddig fognak emelkedni az ingatlanárak

Máté Ferenc
Angela Merkel német kancellár múlt héten jelentette be, hogy a következő négy évben 6 milliárd eurót fordít majd a lakáspiaci kínálat növelésére, hogy ezzel enyhítse az egyre nagyobb méreteket öltő lakáshiányt. A tervek szerint 1,5 millió állami bérlakás fog épülni ebben az időszakban, emellett pedig adókedvezményekkel, illetve egyéb pénzügyi ösztönzőkkel is támogatnák a családokat az otthonteremtésben. Adódik a kérdés, hogy mi a helyzet hazánkban? Hogy áll a lakáspiac és mire lehet számítani a következő években?

A nyugat-európai országok és fővárosaik ingatlanpiaci szempontból is jóval fejlettebb szinten állnak Magyarországhoz és Budapesthez képest. Németországban európai viszonylatban az egyik legkisebb a saját tulajdonú lakások aránya, mindössze a lakosság 52 százalékának van ingatlan a tulajdonában, 48 százalékuk bérlakásban él. Természetes, hogy ilyen aránynál a bérleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés