Előfizetői tartalom

Húszezer emberen tesztelik a legújabb technológiákat

Portfolio
A Porfolio Smart City 2018 konferencia résztvevői közül sokak szerint az a település, ami hasznos célokra használja a smart city lehetőségeit, képes lehet arra, hogy megállítsa a település népességének csökkenését. Sokan voltak azonban olyan vélemények is, miszerint a smart megoldások legfeljebb kiegészítések lehetnek az élhetőséghez, miközben a városok népességének alakulását továbbra is a munkalehetőségek fogják befolyásolni. Hogy mi az igazság, arról különböző szakterületek képviselői beszélgettek, többek között Monor város polgármestere, aki a városban zajló kísérleti projektről is beszélt.

Bár sokféle jó projekt létezik, a finanszírozásról történő döntés előtt mégiscsak azt kell megvizsgálni, hogy megtérül-e a projekt és hány embert érint. Ezek után érdemes a gazdaságilag megtérülő és a sok embert érintő területekre koncentrálni. Debrecenben a közlekedés, az energia és a digitális írástudás területére fókuszálunk, mostanra például személyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés