Előfizetői tartalom

Ugyanazt kapjuk, mégis többet fizetünk - Miért más az ára két ugyanolyan szállodaszobának?

Portfolio
Leginkább a munkaerőköltségek eltérése miatt tapasztalhatjuk azt a jelenséget, hogy egy szállodalánc két, szinte ugyanolyan felszereltségű szobájának más az ára két különböző országban. Mivel két azonos szolgáltatásról van szó, amelyek csupán a lokációban térnek el egymástól, készítve egy leegyszerűsített ún. "szálloda-indexet" megnéztük, hogy mennyivel drágább egy szállodai szoba átlagára az európai nagyvárosokban, Budapesthez képest. A kapott eredmények érdekessége, hogy nem az átlagbérek tekintetében az egyik leggazdagabbnak nevezhető Luxemburgban, vagy Finnországban voltak a legdrágábbak a hotelszobák.

A Big Mac indexhez hasonlóan megnéztük, hogy mennyiben térnek el az európai országokban ugyanazon szállodalánc standard kétágyas szobáinak az árai egy éjszakát nézve, egy novemberi hétköznap, amikor már a nyaraló időszaknak vége, illetve elég távoli dátum ahhoz, hogy lehessen szabad szobát találni. Két szállodalánc (Hilton, InterContinental) adatai alapján, amelyek a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés