Előfizetői tartalom

Hány év kell, hogy megtérüljön egy lakásvásárlás?

Portfolio
Az elmúlt időszakban, a magas bérleti díjak miatt egyre növekedett a befektetési céllal lakást vásárlók aránya, különösképpen a fővárosban. Nem mindegy azonban, hogy melyik környéken vásárolunk és adunk ki lakást, egy olcsóbb külsőbb részen fekvő ingatlan ugyanis havonta is kevesebb bevételt tud majd produkálni, így akár évekkel is kitolódhat a megtérülési időszak. Kíváncsiak voltunk, hogy Budapest egyes kerületeiben, ahol jócskán vannak új lakóprojektek, egy év alatt a vételi ár hány százaléka kerülhet vissza a tulajdonoshoz, az aktuális új lakásokra vonatkozó bérleti díjak alapján.
Az otthontérkép és az ingatlan.com új lakásokra vonatkozó hirdetéseiből szemezgetve széles skálán mozgó bérleti díjakat találhatunk - akár kerületen belül is - nincs ez másként az új lakóprojekteknél, ahol több száz ezer forintos eltérés is lehet az épülő társasházak négyzetméteráraiban. A Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisa alapján 2018 első három hónapjában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái