A hazai befektetők uralják a piacot: még sincs ok az örömre
Ingatlan

A hazai befektetők uralják a piacot: még sincs ok az örömre

Portfolio
Nem indult erősen a magyar ingatlanpiac a befektetési volumen szempontjából, 2018 első felében a teljes befektetési összeg csupán a 40 százalékát tette ki a tavalyi első félév során mértnek. A piaci várakozások alapján azonban a következő félévben kerül sor a nagyobb tranzakciókra, így az egész éves összeg túllépheti az 1 milliárd eurós (320 milliárd forint) határt. A belföldi tőke részaránya a teljes befektetési tevékenységhez viszonyítva növekedett, ami ebben az időszakban lezajló, összesen 12 felvásárlásnak köszönhető - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből.
Az egész tavalyi évben kiemelkedően magas volt a befektetési volumen a teljes hazai ingatlanpiacon, közel 1,8 milliárd eurót tett ki (580 milliárd forint), ehhez képest 2018 első felében a teljes befektetési volumen csupán 322 millió euró volt (103 milliárd forint), ami a korábbi év azonos időszakának csupán a 40 százaléka. A CBRE feljegyzései alapján az idei első félévben 17 tranzakció került lebonyolításra, ezeknek az átlagos értéke egyenként 19 millió eurót, vagyis 6,1 milliárd forintot tett ki. Az első féléves volumen 50 százalékát a kiskereskedelmi kategória, míg 37 százalékát az eddig domináns irodapiaci befektetések tették ki, valamint az ipari ingatlanok 13 százalékos részt képviseltek a teljes összegből.Az előrejelzések szerint a második félévben erőteljesebb tranzakciós aktivitásra lehet számítani, így az egész 2018-as évet nézve 1,2-1,3 milliárd forintra becsülhető a teljes befektetés nagysága a magyar ingatlanpiacon.

A hazai befektetők uralják a piacot: még sincs ok az örömre
A hozamszintek tekintetében nagy változások nem történtek ebben a félévben, egyedül a prémium bevásárló utcák hozamszintjében rögzítettek 0,25-0,5 százalékpontos csökkenést, így jelenleg 5,75 százalékos ez a mutató. A bevásárlóközpontoknál szintén 5,75 százalékos, az iroda esetében 6 százalékos, míg az ipari ingatlanoknál 7,75 százalékos hozamokról számol be az elemzés.

A hazai tőke részaránya immár 61 százalék a teljes befektetési összegben, a félévben végbement 12 felvásárlás hatására. A legnagyobb tranzakció ebben az időszakban a Premier Outlet Center felvásárlása volt, amit egy német nyíltvégű befektetési alap vásárolt meg.
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
dpd csarnokepulet market epito