Előfizetői tartalom

A hazai befektetők uralják a piacot: még sincs ok az örömre

Portfolio
Nem indult erősen a magyar ingatlanpiac a befektetési volumen szempontjából, 2018 első felében a teljes befektetési összeg csupán a 40 százalékát tette ki a tavalyi első félév során mértnek. A piaci várakozások alapján azonban a következő félévben kerül sor a nagyobb tranzakciókra, így az egész éves összeg túllépheti az 1 milliárd eurós (320 milliárd forint) határt. A belföldi tőke részaránya a teljes befektetési tevékenységhez viszonyítva növekedett, ami ebben az időszakban lezajló, összesen 12 felvásárlásnak köszönhető - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből.

Az egész tavalyi évben kiemelkedően magas volt a befektetési volumen a teljes hazai ingatlanpiacon, közel 1,8 milliárd eurót tett ki (580 milliárd forint), ehhez képest 2018 első felében a teljes befektetési volumen csupán 322 millió euró volt (103 milliárd forint), ami a korábbi év azonos időszakának csupán a 40 százaléka. A CBRE feljegyzései alapján az idei első félévben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái