Előfizetői tartalom

Ekkora szeletet hasítanak ki a piacból az egyes ügynökségek

Portfolio
Nagyon erős félévet zárt a budapesti irodapiac, melyet jól mutat az a tény, hogy a második negyedévben regisztrált kereslet önmagában majdnem elérte a tavalyi első félév teljes tranzakciós volumenét. A kimagasló bérlői aktivitás szoros versenyt eredményezett a kereskedelmiingatlan-ügynökségek számára is. Az első félévben lebonyolított közel 170 ezer négyzetméternyi irodabérleti tranzakcióból 2018 első félévében Cushman & Wakefield 42 ezer négyzetméterrel részesedett, szemben a JLL közel 38 ezer négyzetméterével.

Mindez azt jelenti, hogy a két cégnek 24, illetve 22 százalékos volt a piaci részesedése Budapesten. A JLL átlagosan nagyobb méretű tranzakciókat bonyolított, mivel 15 tranzakcióval érte el ezt, a Cushman & Wakefield viszont jelentősen több, 44 tranzakciót ütött nyélbe. A Cushman & Wakefield saját statisztikái azt mutatják, hogy a legtöbb ügylet (45 százalék) új bérbeadás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái