Előfizetői tartalom

Mennyit nyert, aki már egy éve megvette az új lakását?

Portfolio
Egészen színes képet mutatnak a fővárosi kerületek, ha az új lakások egy év alatt bekövetkezett drágulását nézzük, van kerület, ahol egy év alatt 5 százalékot alig emelkedtek az új lakások árai, de olyan is ahol a 40 százalékot is meghaladta a drágulás. Elsőként a főváros budai oldalán épülő új lakóingatlanoknál néztük meg, hogy mekkora az eltérés a mostani és az egy évvel korábbi kínálati árak között.

Az egész magyar ingatlanpiacon továbbra is folytatódik a lakásárak emelkedése, a legfrissebb 2018 első negyedév adatai alapján a nominális MNB árindex országosan 15,6 százalékkal növekedett a korábbi év ugyanezen időszakához képest. Az éves emelekdés összege csak Budapestet nézve nominálisan 16,6 százalék volt, de még ezen belül is nagy eltérések vannak az egyes kerületek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés