Előfizetői tartalom

Egekben a fővárosi telekárak: nem csoda, hogy alig építünk házakat

Toronydaruk tucatjainak látványa fogadja azt, aki ma keresztülutazik Budapesten, a hatalmas ingatlanfejlesztéseket főként az állami nagyberuházások, az irodaházak és társasházak építése teszi ki. Jóval ritkábban lehet csak látni, hogy családi házat építenek a fővárosban, tavaly valamivel több, mint 700 volt ezeknek az ingatlanoknak a száma. A külső kerületeknél a telkek négyzetméterára körülbelül 20 ezer forinttól kezdődik, haladva a központi részek felé pedig bőven 100 ezer forint feletti telekárakkal is találkozhatunk - szerepel az OTP Ingatlanpont közleményében.
A fővárosban a városias beépítésű épületek elterjedése miatt viszonylag alacsony a családi házak aránya, az új építésű lakásoknak mindössze negyedét teszik ki. Az arány évek óta hasonló, függetlenül attól, hogy összességében több lakás épül Budapesten, tavaly összesen 2761, amiből csupán 731 volt családi ház. Az OTP Ingatlanpont információi szerint Budapesten...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái