Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés
Ingatlan

Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés

Portfolio
Száznál is több ingatlan eredményes árverése után a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. immár hetedik alkalommal szervez online aukciót. Ezúttal közel ötven kereskedelmi és lakóingatlanra lehet licitálni, a www.cibingatlanaukcio.hu oldalon. A bank aukción kívüli hirdetései között is lehet találni néhány egészen érdekes családi házat, vagy akár szállodát, amelyek közül néhányat ki is emeletünk.
Ismét aukciót hirdet az egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa, a CIB Csoport. Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is. Az aukción a meghirdetett ingatlanok többsége 250 millió forint alatti árkategóriába esik.

55 millió forintos villámárral lehet megvásárolni például egy III. kerületi 83 négyzetméteres lakást, amelyhez egy több mint 50 négyzetméteres tetőterasz is tartozik.

Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés
Kép forrása: cibingatlanaukcio.hu
A családi házak mellett aukcióra bocsát a bank lakóingatlan építésére alkalmas telkeket az ország egész területén és ezeken kívül szerepel szintén az ajánlatok között üzlethelyiség és ipari terület is. Az érdeklődőknek azért érdemes résen lennie, sokszor az igazán jó ajánlatok már nem kerülnek aukcióra, azokra jóval korábban lecsapnak a rutinosabb vásárlók.Az árverés hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár funkció, amivel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron. Az őszi ingatlanárverés különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt, a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet.

De mi van még a kalapban?

Van azonban a banknál egynéhány jóval magasabb áron kínált ingatlan is az aukción kívüli hirdetésekben, bár ezek egy része lehet, hogy már tárgyalás alatt áll, és egyáltalán nem elérhető, ezért ezeket javasoljuk óvatosan kezelni. Jelenleg 390 millió forintért például egy nettó 570 négyzetméteres négyszintes II. kerületi családi ház is szerepel az ajánlatok között. Némelyiknél külön felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a vevő felelőssége, hogy birtokba vegye az ingatlant, vagyis saját kockázatára és költségére tudja ezt megtenni, és az eladót nem kötelezheti erre vonatkozó felelősségvállalásra.

Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés
Kép forrása: recovery-ingatlan.hu
Sőt, az árverésen kívüli ingatlanok között szép számmal szerepelnek fejlesztési területek például az egyik a XIII. kerületi Meder utcánál található. Utóbbi egy 112 ezer négyzetméteres terület, amit a Váci út és a Duna fog közre, és amelynek az ára potom nettó 10 milliárdot tesz ki.

Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés
Kép forrása: recovery-ingatlan.hu


Megint egy halom ingatlant vehetsz a CIB-től: indul az árverés
Lakás 2018 - a részletekért kattints a képre!
wall street_shutterstock
wall street_getty
walmart_getty
facebook_getty
Sundar Pichai, CEO of Google, getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1398060869