Előfizetői tartalom

Mi lesz a 21. századi Budapest jelképe?

Portfolio
Mi lenne a 21. századi Budapest jelképe, szimbóluma? - hangzott el a kérdés a Budapest 2030 Konferencián. A panelbeszélgetésben résztvevő, különböző szakterületekben jártas szakemberek között volt történész, ingatlanfejlesztő vezérigazgató, a humán főpolgármester-helyettes, egyetemi docens, a Közlekedési Múzeum főigazgatója, és a BKV vezérigazgatója. Mindenki elmondta az elképzeléseit arról, hogy mi lehetne a főváros új jelképe, mi az a dolog a város életében, ami elég impozáns, vagy jelentős ahhoz, hogy szimbólumként lehessen rá tekinteni.

Az egyszerűnek tűnő, ám elég komplex kérdést Gerő András történész indította a panel többi résztvevője felé, ő maga két dolgot említve válaszolt a kérdésre. Az egyik egy óriási Rubik-kocka felépítése, amely kifejezné a magyarságot, mégis attraktív és utal a többi magyar innovációra egyaránt. Egy másik jelkép a Citadella lehetne, ha életet vinnének bele:A Citadella...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái