Előfizetői tartalom

Beázott, sötét lakások? - Még mindig sokan élnek ilyen körülmények között

Portfolio
Az elmúlt időszakban sok új lakás került átadásra, és sokan vannak olyanok is, akik a lakásvásárlás után rögtön felújították a kevésbé jó állapotú ingatlanjukat, ezek együttesen segítették s lakásállomány minőségébeli javulását. A város kevésbé népszerű részein is vannak átalakítások, újítások, amivel az elhanyagolt részeket, utcákat, tereket próbálják élhetőbbé és biztonságosabbá tenni. Ennek ellenére még mindig rengeteg olyan lakás van Magyarországon, ahol akár egy egész család, vagy többen laknak egy beázott, vagy sötét szobában. Nemzetközi összehasonlításban még azoknak az ingatlanoknak is viszonylag magas az aránya, ahol nincs fürdőszoba a lakásban. És akkor még a lakás környezetéről nem is beszéltünk, a zajról, a szennyezettségről, vagy a bűnözések számáról.

Az elmúlt években folyamatosan frissül a lakásállomány, illetve a lakások minőségében, állapotában is van előrelépés. A KSH még két évvel korábban gyűjtött, a lakások minőségét is felmérő adataiból kiderül azonban néhány igazán szomorú tény, ami a magyar lakások állapotát illeti. Az adatok a teljes piacról szólnak, amitől nyilván a főváros és az ország nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés