Ezt az 5 éttermet ki kell próbálnod, ha az Alföldön jársz
Ingatlan

Ezt az 5 éttermet ki kell próbálnod, ha az Alföldön jársz

Portfolio
Bármelyik irányba is induljunk Magyarország legnagyobb tájegységén, biztosan találunk jó éttermeket. Természetesen a csárdák korszaka nem tűnt el teljesen - sőt, mi is ajánlunk egyet -, de igazán magas minőségű, és kifejezetten jó ár-érték arányú éttermeket találunk Debrecenben, Szegeden, vagy akár Kecskeméten is. A Portfolio szubjektív válogatásában most Hajdú-Bihar, Csongrád, Békés és Bács-Kiskun legjobb éttermeit ajánljuk.
Augusztusi válogatásunk a legjobb borsodi, hevesi éttermekből: KATTINTS!

Az újabb hosszú hétvége tökéletes időzítés egy hosszabb utazáshoz: bármerre is induljunk, az ország szinte minden szegletében találunk izgalmas éttermeket, köztük olyanokat is, amelyek akár a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket. Szubjektív válogatásunkban most az alföldi megyék éttermeiből szemezgettünk.

IKON Restaurant and Lounge, Debrecen

Az IKON évek óta a hajdúsági metropolisz állócsillagának számít - konyhája az egyik legjobb a Budapest határán túli gasztronómiában. Náluk valóban fontos, hogy helyi alapanyagokból dolgozzanak: nem véletlenül kapta nevét ikonikus 30 km-es menüjük. Gyakran rendeznek speciális vacsorákat, vendégséfekkel, vagy különleges alapanyagokra, borokra építve.

Az étlapon olyan izgalmas párosításokat találhatunk, mint a Malacpofa Szent Jakab kagylóval, vagy a Hízott libamáj szendvics hagymás sült vérrel. A debreceniek kedvence a hétköznapi ebédmenü, amiben 3 fogást 2690 forintért adnak.

Előételek 1990 forinttól, főételek 2490-4990 forint között. Kóstoló menü: 6 fogás italpárosítással: 19000 forint.

Tiszavirág étterem, Szeged

Szeged belvárosában, a Tiszavirág Hotel földszintjén működik évek óta megbízható, magas színvonalon a Tiszavirág étterem. A Gault&Millau kritikája szerint "kísérletező, ambiciózus konyha, igyekeznek lépést tartani a hazai élvonallal, ugyanakkor valamit megőrizni a helyi hagyományokból". Saját magukról pedig azt írják: "szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek, régmúltat idéző szegedi fogások és nemzetközi ízek egyszerre vannak jelen az étlapon". Az aktuális étlapon Gyöngytyúk comb csicsókával, mangalica szalonnával, Szopós malaccsászár és Bárányfartő egyaránt megtalálható. Jó ár-érték arányú az ebédmenü, 3 fogást 3350 forintért kínálnak.

Előételek 2250 forinttól, főételek 3250-10950 forint között.

Nagylaposi Birkacsárda, Gyomaendrőd

A Gyomaendrőd melletti Nagylaposi Birkacsárda elsősorban azért emelkedik ki az alföldi csárda-mezőnyből, mert nem csak helyi, környékbeli termelők alapanyagait használják, hanem az üzemeltető család saját maga is tenyészt szürkemarhákat, juhokat és szőke mangalicát is. Nem véletlen, hogy az étlapon húsételek dominálnak: például gulyások és pörköltek (birka és szürkemarha) vagy a hagymás rostélyos (szürkemarhából).

Levesek: 790 forint, főételek 1500-3990 forint között.

Iréne Bisztro, Mezőtúr

Valószínűleg kevesen számítanak bisztrókonyhára egy Körös-holtág mellett: a mezőtúri Hercegasszony Birtok étterme első ránézésre lehetne mondjuk az 5. kerületben, vagy a Rózsadombon is. A hely különlegességét éppen ez a kontraszt adja, és persze a színvonalas bisztrókonyha, amihez az alapanyagokat megbízható őstermelőktől szerzik be, és modern konyhatechnológiával dolgozzák fel azokat.

Az étlapon olyan fogásokat találunk, mint a Sült karfiol krémleves, a Konfitált nyúlcomb, a Szarvas burger, vagy a Sacher torta "kifordítva".

Előételek 1490 forinttól, főételek 2990-4290 forint között.

Rév csárda, Érsekcsanád

Kevés dologban ért annyira egyet a magyar gasztro-szaksajtó, mint abban, hogy a legjobb halászlevet évek óta a Veránka-szigeti rév mellett található Rév csárdában főzik. Elsősorban tehát ezért, a Halászos halászléért érdemes ide látogatni: a halászlét friss pontyból, nyílt tűzön, speciális bográcsban főzik, szűk egy óra alatt készül el, és házi bajai gyufatésztával tálalják. Az étlapon többféle halétel (halpörkölt, füstben sült hal) mellett például szürkemarha- és vaddisznó-húsokat is találhatunk

Mindenképp érdemes előzetesen asztalt foglalni.

Halászlé: 2950 forint/adag, előételek 1750 forinttól, főételek 1950 forinttól.
Címlapkép: facebook.com/ikonrestaurant/
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
CPI gateway office park, irodaház árpád híd