Előfizetői tartalom

Idén először magyarok kezébe került a befektetések több, mint fele

Portfolio
A magyar ingatlanpiac legtermékenyebb három évét zártuk, ilyen hosszú ideig, ilyen magas volumen még nem volt tapasztalható a befektetési piacon. Az idei lehet az ingatlanfejlesztési piac harmadik legerősebb éve, 1,7 milliárd eurós befektetéssel. A közép-európai régióban a piac volumene alapján Magyarország felzárkózott a második helyezett cseh piachoz, a befektetéseket elnézve pedig idén volt először több a magyar, mint a külföldi tőke - derül ki a legnagyobb fejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a CBRE éves ágazati jelentéséből.

A befektetési piacon idén volt először több a magyar tőke, mint a külföldi tőke, a magyar tőkeerős befektetők már a piac több mint 58 százalékát megszerezték. Felpörgött a lakásépítés is, elsősorban az új lakások áfája miatti bizonytalanság húzta a beruházásokat. A lakáspiacon megnyugvást hoz a kedvezményes áfakulcs határidejének ötéves meghosszabbítása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái