Hol vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái?
Ingatlan

Hol vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái?

Portfolio
A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres volt a különbség. Nem okoz nagy meglepetést, hogy az ország legdrágább utcái az V. kerületben voltak, a fővároson kívül pedig a Balaton partja körüli utcákban lévő lakásokért kellett a legtöbbet fizetni 2017-ben. A fővárosban a Hős utca volt a legolcsóbb, 75 ezer forintos négyzetméterárral, a vidéki utcákban pedig akár 20 ezer forint is elég volt egy négyzetméternyi ingatlan megvásárlásához - derül ki az ingatlan.com felméréséből.

Az V. kerület viszi a pálmát

A KSH adatai szerint 2017-ben a legdrágább utcában, a főváros XII. kerületében lévő Hunyad lejtőn található lakásokért négyzetméterenként több, mint 1,3 millió forintot fizettek. A top tízben egyébként az V. kerületi utcák, terek vannak többségben, összesen hét utcát ad ez a kerület. A Dorottya utca, a Vörösmarty tér, a Vigadó tér, a Kossuth Lajos tér, a Markó utca, a Só utca és a Zrínyi utcai lakások szerepelnek a legdrágábbak listáján, 1-1,3 millió forintos négyzetméterárral.

A múlt évi árakkal összhangban vannak az ingatlan.com jelenlegi kínálati árai, ezek alapján novemberben a legmagasabb négyzetméterárral rendelkező utcák közül öt található az V. kerületben, ilyen például az Október 6. és a Veres Pálné utca. Az itt található lakásokért átlagosan 1,15-1,36 milliót kérnek az eladók jelenleg. A kínálatban szereplő legdrágább utca a IX. kerületi Lechner Ödön fasor, ahol a 1,5 millió forintos négyzetméterárat is eléri az eladók által kért fajlagos ár.

Hol vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái?

Az ingatlan.com jelenlegi kínálati árai az aktuális hirdetésekből tevődik össze, így az átlagos négyzetméterárak az egyes utcákban akár naponta is változhatnak, ami a sorrendet is megváltoztathatja. Az is befolyásoló tényező, hogy éppen mennyi és milyen lakásokat kínálnak az adott utcában, lehetséges, hogy a IX. kerületi Lechner Ödön fasorban az éppen aktuális eladó lakások között nagyobb arányban szerepelnek jobb állapotú ingatlanok, ami miatt ez az utca lett a legdrágább az ingatlan.com általi adatbázisban.

Vidéken a Balaton volt a nyerő

A tavalyi eladási adatok szerint a vidéki lakáspiacon a Balaton-parti települések és Budaörs utcáiban található ingatlanok voltak a legdrágábbak. Az első helyet a siófoki Vitorlás utca szerezte meg, a másodikat a balatonfüredi Honvéd utca a harmadik helyen pedig a budaörsi Árok utca végzett. A tíz legdrágább utcából négy Balatonfüreden, három Budaörsön volt 2017-ben.

Hol vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái?

A Hős utca a legolcsóbb

Budapesten a legolcsóbb a X. kerületi Hős utca volt tavaly, 75 ezer forintos négyzetméterárral. A tíz legolcsóbb között van többek között a X. kerületi Gyömrői út, valamint a XVII. kerületi VIII. utca és Harsona utca, a XX. kerületi Bessenyei utca, Viola utca és Hosszú utca, ezeken a helyeken 150-200 ezer forintos négyzetméterárral lehetett találkozni a tavalyi évben.

Vidéken 2017-ben a legolcsóbb utcák Nyírmadán, Ózdon, Gyöngyöspatán, Kiskörén, Sümegen, Pápán, Salgótarjánban és Hatvanban voltak, itt a négyzetméterár mindössze 20-24 ezer forint volt.

Hol vannak az ország legdrágább és legolcsóbb utcái?
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
új lakások