Ilyen hozamokra számíthatunk a hazai ingatlanpiacon
Ingatlan

Ilyen hozamokra számíthatunk a hazai ingatlanpiacon

Portfolio
Több mint 4 milliárd forint értékben adott el az M7 rendbe szedett, konszolidált, újra piacképessé tett ingatlanokat, miközben ingatlanportfóliójának értéke a mostani értékesítéseket követően közel 34 milliárd forintra rúg. A magyarországi ipari ingatlanok piacán idén számottevően csökkentek a hozamok, így a befektetőknek egy alacsonyabb szinttel kell megbarátkozniuk.
Az erősödő piaci yieldek, amelyek a hozamok csökkenését mutatják, átlagosan 6-7 százalék körül állnak, a logisztikai területek/ipari eszközök 7-9 százalékon, az "A" kategóriás irodák pedig 6 százalék körül teljesítenek. A hozamok azonban még így is jobbak, mint banki befektetés esetén, ezért az M7 szerint továbbra is lesz kereslet ebben a szegmensben, a tulajdonosok pedig tovább tartják pozícióikat, így a "long term hold" időszaka várható.

A cég idén Magyarországon három ingatlant értékesített: Budapesten a XIII. kerületi 4160 négyzetméter GLA alapterületű Innovations Parkban húsz százalékkal 100 százalékra növelte a bérlő-kihasználtságot, majd egy nagy nemzetközi befektető vásárlási ajánlatát fogadta el. Emellett a négy egri ipari ingatlana közül kettő is gazdára talált, egy 7500 és egy 4000 négyzetméter GLA alapterületű, több csarnokot is magába foglaló terület. Az összes, 2018 során értékesített ingatlan több mint 4 milliárd forintra rúgó volumene meghaladja a teljes portfólió 10 százalékát. Az M7 2016-ban jelent meg Magyarországon, ma már mintegy 34 milliárd forint értékű portfóliójában jelenleg körülbelül 210 ezer négyzetméter bérbe adható területet kezel.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
terézváros utcakép