Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?
Ingatlan

Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?

Portfolio
Steve Rotherammel, Liverpool városi régió polgármesterével, valamint Andy Burnhammel, Nagy-Manchester főpolgármesterével folytatott megbeszélést kedden Tarlós István, Budapest főpolgármestere angliai látogatása során, adta hírül a Főváros sajtóirodája.
Steve Rotheram és Tarlós István egyetértett abban, hogy támogatják Budapest és Liverpool jövőbeni együttműködését elsősorban a kultúra, a sport és az ifjúság területén, a városok közötti tapasztalatcserét pedig kiterjesztik az örökségvédelemre.

Tarlós István hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett az iránt, hogy tovább mélyítse kétoldalú kapcsolatait az Egyesült Királysággal az EU-ból történő brit kilépést követő időszakban. A magyar-brit kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgálja a manchesteri magyar főkonzulátus decemberi megnyitása. A magyar főváros liverpooli kapcsolatainak erősítésében és szorosabbra fűzésében a londoni magyar nagykövetség mellett a főkonzulátus is támogatást ad a jövőben.

Tarlós István részt vett Puskás Ferenc emléktáblájának a felavatásán; a liverpooli South Parkway pályaudvar épületében elhelyezett tábla annak az 1967-ben játszott jótékonysági mérkőzésnek állít emléket, amely Puskás szereplése miatt vált legendássá.

Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?
Kedd délután Tarlós István Andy Burnhammel, Nagy-Manchester főpolgármesterével folytatott tárgyalásokat. Ezen a városvezetők egyetértettek, hogy egyre fontosabbá válnak a városok közötti kapcsolatok; a protokolláris találkozók mellett szükség van szakmai tapasztalatcserére is, hiszen a nagyvárosok hasonló kihívásokkal szembesülnek mindenhol. Budapest és Manchester számára egyaránt fontos városi kérdés a közlekedés szervezése, az árvízvédelem és a hajléktalanság, ezek terén számíthatnak egymás tapasztalataira. Budapest főpolgármestere kezdeményezte a két város együttműködését, amelynek elsődleges területe a kultúra lehet. A magyar főváros számára Észak-Anglia kiemelt jelentőségű az ott élő magyar közösség miatt. A manchesteri egyetemen számos magyar hallgató tanul, ezért az együttműködés további eleme az ifjúsági terület bevonása is.

A Brexit kapcsán a brit városoknak, így Manchesternek is fontos a kétoldalú kapcsolatok erősítése. Megerősítette, hogy nyitott a Budapesttel való együttműködésre, amelynek részleteit a jövőben kidolgozzák - emelte ki Andy Burnhammel.
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
pesti alsó rakpart