Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?
Ingatlan

Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?

Portfolio
Steve Rotherammel, Liverpool városi régió polgármesterével, valamint Andy Burnhammel, Nagy-Manchester főpolgármesterével folytatott megbeszélést kedden Tarlós István, Budapest főpolgármestere angliai látogatása során, adta hírül a Főváros sajtóirodája.
Steve Rotheram és Tarlós István egyetértett abban, hogy támogatják Budapest és Liverpool jövőbeni együttműködését elsősorban a kultúra, a sport és az ifjúság területén, a városok közötti tapasztalatcserét pedig kiterjesztik az örökségvédelemre.

Tarlós István hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett az iránt, hogy tovább mélyítse kétoldalú kapcsolatait az Egyesült Királysággal az EU-ból történő brit kilépést követő időszakban. A magyar-brit kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgálja a manchesteri magyar főkonzulátus decemberi megnyitása. A magyar főváros liverpooli kapcsolatainak erősítésében és szorosabbra fűzésében a londoni magyar nagykövetség mellett a főkonzulátus is támogatást ad a jövőben.

Tarlós István részt vett Puskás Ferenc emléktáblájának a felavatásán; a liverpooli South Parkway pályaudvar épületében elhelyezett tábla annak az 1967-ben játszott jótékonysági mérkőzésnek állít emléket, amely Puskás szereplése miatt vált legendássá.

Tarlós hozza el a magyar fociban az áttörést?
Kedd délután Tarlós István Andy Burnhammel, Nagy-Manchester főpolgármesterével folytatott tárgyalásokat. Ezen a városvezetők egyetértettek, hogy egyre fontosabbá válnak a városok közötti kapcsolatok; a protokolláris találkozók mellett szükség van szakmai tapasztalatcserére is, hiszen a nagyvárosok hasonló kihívásokkal szembesülnek mindenhol. Budapest és Manchester számára egyaránt fontos városi kérdés a közlekedés szervezése, az árvízvédelem és a hajléktalanság, ezek terén számíthatnak egymás tapasztalataira. Budapest főpolgármestere kezdeményezte a két város együttműködését, amelynek elsődleges területe a kultúra lehet. A magyar főváros számára Észak-Anglia kiemelt jelentőségű az ott élő magyar közösség miatt. A manchesteri egyetemen számos magyar hallgató tanul, ezért az együttműködés további eleme az ifjúsági terület bevonása is.

A Brexit kapcsán a brit városoknak, így Manchesternek is fontos a kétoldalú kapcsolatok erősítése. Megerősítette, hogy nyitott a Budapesttel való együttműködésre, amelynek részleteit a jövőben kidolgozzák - emelte ki Andy Burnhammel.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!