Kiterjeszti birodalmát a magyar ingatlanfejlesztő
Ingatlan

Kiterjeszti birodalmát a magyar ingatlanfejlesztő

Portfolio
A Futureal-csoport 19 millió euró értékben lezárta a Caelum Development számára a bukaresti ParkLake fejlesztéséhez nyújtott mezzanine finanszírozási szerződését. A 70 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező bevásárlóközpont a Sonae Sierra és a Caelum Development vegyes vállalkozásában valósult meg. A magyar cégcsoport a jövőben lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalatán, a Cordián keresztül erősíti jelenlétét a román piacon.
Az összesen 180 millió eurós beruházásból felépített ParkLake-et 2016 szeptemberében avatták fel, a beruházási összegből 19 millió eurót nyújtott a Futureal-csoport mezzanine finanszírozási szerződés (hibrid finanszírozási forma, ami mind hitel jellegű, mind tőke jellegű tulajdonságokkal rendelkezik) formájában. A bevásárlóközpont 70 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területén 200 üzlet és 2 600 parkolóhely várja a vásárlókat. A ParkLake a Sonae Sierra és a Caelum Development 50-50 százalékos együttműködésében épült meg.

Kiterjeszti birodalmát a magyar ingatlanfejlesztő
Kép forrása: Futureal-csoport
"A Caelummal való együttműködésünk keretében részt vehettünk Bukarest egyik legmeghatározóbb bevásárlóközpontjának fejlesztésében. Komoly potenciált látunk a román ingatlanpiacban, ezért hosszú távú befektetési programot dolgoztunk ki. Ennek első, pilot projektje a Parcului20, egy 40 millió euró értékű beruházás, amely a következő három év alatt készül el" - mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.


Futó Gábor

társalapító / tulajdonos

Futureal

Futó Gábor a Futureal Csoport vezérigazgatója és résztulajdonosa, a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója. Főbb szakmai eredmények a Futureal csapatával:2001. év egyik legnagyobb kivásárlási tranzakciójának... Tovább »

A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy hosszú távú stratégiája keretében a következő egy év során 50 millió eurós befektetést tervez Bukarestben. A Cordia Romania évente 500, közép- és felső-középkategóriás lakást fejlesztését tűzte ki célul.

"A Cordia Romania a következő évben mintegy 50 millió eurót fektet be. Ennek egy részét a Parcului20 projekt finanszírozására fordítjuk, a többit pedig más befektetési tevékenységekre, például új telkek vásárlására költjük. Három építési telket már megvásároltunk, ezeken 1300 lakás építését tervezzük a következő évek során. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk két másik ingatlanról is Bukarest központjának északi részén. Hosszú távon évi 500 lakás építésével számolunk" - tette hozzá Mauricio Mesa Gomez, a Cordia Romania igazgatója.

Kiterjeszti birodalmát a magyar ingatlanfejlesztő
Kép forrása: Futureal-csoport
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat