Előfizetői tartalom

Ijesztő listára került fel a magyar főváros a külföldiek miatt

Portfolio
Elképesztően nőtt a Budapestre érkező turisták száma az elmúlt időszakban, a "jó turistáknak" a legtöbben örülnek, a pár napra, szórakozási céllal ideérkezőknek már sokkal kevesebben. Ha a tendencia folytatódik a város kénytelen lesz valamilyen megoldással előállni, hogy ne fulladjanak meg a belvárosi lakosok, de mégis megmaradhasson Budapest, mint kedvelt turisztikai desztináció. A túl sok ideérkező látogatót részben az is igazolja, hogy a hazai főváros felkerült egy olyan listára - néhány kedvelt távol-keleti sziget mellett - amin azokat a helyek szerepelnek, ahol komoly gondot okoz a külföldi embertömeg.

Az "overtourism" jelenségéről már sokat hallhattunk, néhol olyan méreteket ölt, hogy nemcsak a helyieknek okoz kellemetlenséget az odalátogató hatalmas embertömeg, de akár az adott hely ökoszisztémájában is komoly problémákat okozhat. Gondoljunk csak azokra a népszerű szigetekre, amelyeket rövidebb, vagy hosszabb időre kénytelenek voltak lezárni a turisták elől. A fehér homokos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés