Videón a megújuló Városliget - Ez történt eddig a grandiózus beruházással
Ingatlan

Videón a megújuló Városliget - Ez történt eddig a grandiózus beruházással

Portfolio
Budapest múltja, jelene és jövője is tetten érhető a Városliget 2019-2022 között történő megújulásában. Hosszú idő után végre újra nemzetközi tervpályázatokat írhattunk ki közintézményekre, és a projekt jó példa a főváros és a kormány közti együttműködésre. A 99 hektáros terület átalakulása városépítészeti léptékkel mérhető, így óriási felelősség a környező területek infrastrukturális fejlesztése is - mondta el a Budapest 2030 konferencián Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.
Ma a Városligetnek éves szinten 4-4,5 millió látogatója van, ami a beruházás következtében 6,5-7 millióra emelkedhet, vagyis jelentős turisztikai tömegvonzó hatásról beszélhetünk - tette hozzá a szakértő. Átadásra került a Szépművészeti Múzeum, ami speciálisan a gyerekek igényeinek megfelelően lett átalakítva. Az idei évben átadják az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot, ahol egy restaurátor műhely és egy 13 ezer négyzetméternyi közpark is kialakításra kerül. A biodóm kivitelezése is folyamatban van, a volt vidámparki területen, ami az állatkertet lényegében négy évszakossá teszi, és a hidegebb időben is lehetővé válik, hogy látogatókat fogadjon.


Dr. Gyorgyevics Benedek

vezérigazgató

Városliget Zrt.

 Tovább »

Az 56-osok terén a Néprajzi Múzeum kivitelezése is folyamatban van, a gyermekbarát épületben helyet kap egy gyermekmúzeum, ahol a kiállított darabokat kézbe is tudják venni, ezzel is közelebb hozva a gyermekeket a kultúrához. A Magyar Zene Házánál a föld alatti termektől egészen a tetőig funkcionalitást kap az üveg épület. Végül a közparkban átadásra került egy kutyás élménypark és egy ifjúsági sportpálya, valamint a Vakok Kertje is a közelmúltban készült el.

A projekt vezérigazgatója a kivitelezés jelenlegi állásáról és az egyes épületek részleteiről a - Portfolio által november 22-én megrendezett - Property Investment Forum 2018 konferencián az alábbi videóban beszélt:

A világ legjobb középülete és a World's Best Architecture díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum. Az idén 25 éves International Property Award-on 115 ország több mint 1700 projektje pályázott, amelyek közül a 80 fős nemzetközi szakmai zsűri választotta ki az egyes régiók, valamint a világ legjobbjait.

A Néprajzi Múzeum egy 34 ezer négyzetméteres épületben kap új és végleges otthont a Városligetben. Az új épület tervrajzán 250 mérnök dolgozott. Helyet kap benne gyerekmúzeum, könyvtár, archívum, konferenciaterem, valamint 2500 négyzetméternyi időszaki és 4500 négyzetméternyi állandó kiállítási tér is. Íves formája lehetővé teszi, hogy az épület a város és a park között mintegy kapuként és átjáróként is funkcionáljon. Az épület 60 százaléka a térszint alatt helyezkedik el, a tetejét borító zöldfelület pedig közösségi térként várja a Városliget látogatóit.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését a Városliget Zrt. támogatta.

chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
új lakások