Előfizetői tartalom

Videón a megújuló Városliget - Ez történt eddig a grandiózus beruházással

Portfolio
Budapest múltja, jelene és jövője is tetten érhető a Városliget 2019-2022 között történő megújulásában. Hosszú idő után végre újra nemzetközi tervpályázatokat írhattunk ki közintézményekre, és a projekt jó példa a főváros és a kormány közti együttműködésre. A 99 hektáros terület átalakulása városépítészeti léptékkel mérhető, így óriási felelősség a környező területek infrastrukturális fejlesztése is - mondta el a Budapest 2030 konferencián Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Ma a Városligetnek éves szinten 4-4,5 millió látogatója van, ami a beruházás következtében 6,5-7 millióra emelkedhet, vagyis jelentős turisztikai tömegvonzó hatásról beszélhetünk - tette hozzá a szakértő. Átadásra került a Szépművészeti Múzeum, ami speciálisan a gyerekek igényeinek megfelelően lett átalakítva. Az idei évben átadják az Országos Múzeumi Restaurálási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés