Előfizetői tartalom

Eljött a városok ideje - Lépni kell, hogy ne fulladjunk bele a saját környezetünkbe

Portfolio
A 21. század a városok százada lesz - szerepel a Visual Capitalist cikkének elején. A magyarázat egyszerű, az elmúlt évtizedekben olyan gyorsasággal nőtt a városlakók száma, hogy tudatos odafigyelés nélkül lassan belefulladunk a saját környezetünkbe. Éppen ezt hivatott elkerülni minden olyan fejlesztés, innováció, technológiai kütyü, ami az okosvárosok megoldásainak a címkéjét viseli, és amelyek segíthetnek abban, hogy élhetőbbé váljanak a gyorsan növő nagyvárosok.

Amíg 1800-ban még csak az emberek 3 százaléka élt városokban, addig 1950-ben már 29, 2008-ban pedig 50 százalékra nőtt ez a szám. Az előrejelezések szerint 2040-re a világ lakosságának már a 65 százaléka lesz városlakó. Ez a növekedési tempó egyben azt is jelenti, hogy világszerte hetente mintegy 1,3 millió ember költözik városokba.Kép forrása: Visual CapitalistJelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés