300 forintért kínálnak nyaralókat az olasz kisvárosban
Ingatlan

300 forintért kínálnak nyaralókat az olasz kisvárosban

Portfolio
A Sambuca nevű szicíliai kisvárosban mindössze 1 dollárért, azaz kevesebb, mint 300 forintért kínálnak lakásokat, hogy ezzel hozzák vissza az életet az elnéptelenedett településre. A vásárlásnak azonban van egy feltétele - írja a CNN Travel.
Szicília délnyugati részén helyezkedik el Sambuca kisvárosa, ahol az önkormányzat az üres lakások extrém olcsó kiárusításával szeretné elérni, hogy újra élet kerüljön a településre. A kínált lakások 40 és 150 négyzetméter közöttiek, az új tulajdonosoknak pedig 1 dollárt kell fizetni a megvételükért.

300 forintért kínálnak nyaralókat az olasz kisvárosban
Sambuca, Olaszország, forrás: Shutterstock
Egy kikötése azonban van az önkormányzatnak. Az új tulajdonosoktól azt várják, hogy három éven belül újítsák fel a lakásokat, minimum 17 200 dollár értékben, ami körülbelül 4,85 millió forintnak felel meg. Illetve kötelesek egyfajta biztonsági letétet is fizetni 5000 dollár értékben (1,4 millió forint), amit akkor kaphatnak vissza, ha elkészültek a felújítással. Bár további információkról, feltételekről (állandó lakosnak kell-e lenni, külföldiek jelentkezését is várják-e, stb.) nem írnak, a cikk végén feltüntettek egy e-mail címet, amin keresztül lehet érdeklődni a vásárlással kapcsolatban. Az 1 dolláros ajánlat szépségét ugyan valamelyest beárnyékolja a közel 5 millió forintos felújítási kötelezettség, de még így is jóval kedvezőbb lehet a végső ár, mint például egy balatoni nyaraló esetében.

Korábban itthon is voltak hasonló kezdeményezések, például Jakabszálláson, ahol bizonyos feltételek teljesítése mellett az építési telkeket kínálta kedvező áron az önkormányzat, hogy ezáltal növelje a lakosok számát.

300 forintért kínálnak nyaralókat az olasz kisvárosban
Sambuca, Olaszország, forrás: Shutterstock
BÉT
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CSOK, babaváró, lakáspiac - Getty