Előfizetői tartalom

Kíváncsi vagy, kik laknak az otthonod környékén? - Íme utcára lebontva az éves jövedelmek

Portfolio
Egy jól sétálható városrész nagy mértékben ösztönzi az új szolgáltatások megtelepedését, illetve javítja a már ott lévő szolgáltatások minőségét, hosszútávon növelve az ingatlanárakat és hozzájárulva az élhetőbb városok kialakulásához. A Lechner Tudásközpont cikkében egy olyan "zöldmobilitási" térképet mutat be, amellyel lekövethető, hogy a 20 ezer főnél sűrűbben lakott városokban az egyes szolgáltatások mennyire vannak séta távolságban, milyen ingatlanárak vannak a város egyes részein, milyen a gyermekek és az idős népesség megoszlása, vagy éppen milyen jövedelmi helyzetben vannak a környéken lakók.

Napjainkban egyre több európai városban találunk autóktól elzárt, belső városrészeket, ahová az emberek kifejezetten a séta kedvéért mennek. Kialakulásuk többféle építészeti és urbanisztikai módszerrel segíthető, például gyalogos övezetek és sétálóutcák létrehozásával, közterek és parkok fejlesztésével, illetve a közbiztonság javításával. Mindezek hatására...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái