Előfizetői tartalom

Megállt a vidéki lakásdrágulás? - Az MNB is kiadta a legfrissebb számait

Portfolio
Az MNB is elkészült a 2018 harmadik negyedévére vonatkozó legfrissebb statisztikájával, az aggregált MNB lakásárindex szerint országos átlagban nominális alapon 3,3 százalékkal emelkedtek a lakásárak a korábbi negyedévhez képest, míg az éves nominális növekedési ütem 15,7 százalékot ért el, szemben korábban mért 16,7 százalékos értékkel. Budapesten és a városokban is csökkent a negyedéves növekedési ütem, a községekben pedig már nemcsak mérséklődést tapasztaltak, hanem az árak enyhe csökkenését is, a korábbi negyedévhez képest.

A KSH után az MNB is közzétette a 2018 haramdik negyedéves adatait, ez alapján az éves nominális növekedési ütem 15,7 százalékot ért el, szemben az előző negyedévben mért 16,7 százalékos értékkel. Budapesten az éves növekedési ütem az előző időszaki 20,8 százalékról 23,5 százalékra gyorsult, a vidéki városokban a fővároshoz képest alacsonyabb, 17,3 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés