Előfizetői tartalom

Ekkorák a lakáspiaci szélsőségek a budapesti agglomerációban

Portfolio
Budapesten kívül az alacsonyabb árak miatt az agglomeráció is egyre kedveltebb a lakásvásárlók körében. A főváros után az Otthon Centrum Pest megyére is elkészítette az általuk értékesített ingatlanok ár-méret kereszttábláját. A 2018-as évben eladott lakóingatlanokat egy-egy pont jelöli, ami alapján kirajzolódik, hogy az ingatlanok többsége melyik ár és méretkategóriában cserélt gazdát.

Pest megyében a családi házak túlsúlya volt jellemző, ennek tudható be, hogy az értékesített ingatlanok átlagos alapterülete nagyobb a fővárosban értékesített ingatlanokénál. Ahogyan a fővárosban, az árakat leginkább a földrajzi fekvés határozza meg az fővárosi agglomerációban is. A legolcsóbban az agglomeráció keleti szektorában, a fővárostól távolabb eső településeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés