Előfizetői tartalom

Őrület, mi megy a lakáspiacon - 5 percenként eladnak egy lakást

Portfolio
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 januárjában, országosan 10 230 ingatlan adásvétel bonyolódott, ez átlagban napi 330 eladott lakóingatlant jelent vagyis kevesebb mint 5 percenként létrejött egy adásvételi szerződés. Bár a mostani számok a tavaly mért decemberi mintegy 9700 tranzakcióhoz képest jobbak, a korábbi évek januári hónapjaiban azonban a mostaninál néhány száz adásvétellel több volt a magyar piacon.

Az előző évekhez hasonlóan erősödő kereslettel, de még mérsékeltebb tranzakciószámmal indult 2019 ingatlanpiaca. A becsült 10 230 adásvétel téli viszonylatban átlagosnak tekinthető, az előző két évhez képest mindössze 2-6 százalékkal kevesebb tranzakció zajlott idén januárban. Az egy hónap alatt eladott több mint 10 ezer lakás, napi szinten átlagban 330 adásvételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés