Előfizetői tartalom

Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?

Portfolio
A megváltozott utazási szokások, az új generáció igényei, a munkaerőhiány és a fejlett technológia, mind előirányozzák, hogy a vendéglátóiparban is egyre inkább az automatizálás kerül előtérbe. A Hotco 2019 Konferencián a szakértők a beszélgetések során abban egyetértettek, hogy a technológia nagy változásokat fog eredményezni ebben az iparban is, sokak szerint a szállodai dolgozóknak megmarad a munkahelyük, csak éppen más feladatok lesznek fontosabbak, mások szerint a jövő azoké a szállodáké, ahol már recepciósra sincs szükség, mert a vendégek mindent megoldanak a telefonjuk segítségével.

Denys Sappey - COO Owners - Strategic Relationships, AccorHotels, elsőként a turizmusról, az iparág teljesítményéről beszélt: az utazás és turizmus iparág a globális GDP 10,4 százalékát teszi ki, a közvetlen utazásokhoz és turizmushoz tartozó GDP 4,6 százalékkal nőtt 2017-ben a munkahelyek tizede kapcsolódik az utazásokhoz és a turizmushoz 2017-ben 4 milliárd volt a légi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái