Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?
Ingatlan

Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?

Portfolio
A megváltozott utazási szokások, az új generáció igényei, a munkaerőhiány és a fejlett technológia, mind előirányozzák, hogy a vendéglátóiparban is egyre inkább az automatizálás kerül előtérbe. A Hotco 2019 Konferencián a szakértők a beszélgetések során abban egyetértettek, hogy a technológia nagy változásokat fog eredményezni ebben az iparban is, sokak szerint a szállodai dolgozóknak megmarad a munkahelyük, csak éppen más feladatok lesznek fontosabbak, mások szerint a jövő azoké a szállodáké, ahol már recepciósra sincs szükség, mert a vendégek mindent megoldanak a telefonjuk segítségével.
Denys Sappey - COO Owners - Strategic Relationships, AccorHotels, elsőként a turizmusról, az iparág teljesítményéről beszélt:
  • az utazás és turizmus iparág a globális GDP 10,4 százalékát teszi ki,
  • a közvetlen utazásokhoz és turizmushoz tartozó GDP 4,6 százalékkal nőtt 2017-ben
  • a munkahelyek tizede kapcsolódik az utazásokhoz és a turizmushoz
  • 2017-ben 4 milliárd volt a légi közlekedést használók száma, ez 2036-ra megduplázódhat.


Majd hozzátette azt is, hogy 4 kulcstényező kell a sikerhez a szállodaiparban. Ezek az emberek, a márka, a vezetőség és a technológia.

Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?
Egy következő panelbeszélgetés során a szakértők a technológia szerepéről, illetve arról beszélgettek, hogy vajon ez segíthet-e megoldani a munkaerőhiány okozta nehézségeket és kiválthatja-e a meglévő munkahelyi pozíciókat, állásokat.

Alexis Delaroff - Chief Operating Officer, AccorHotels New East, elmondta, hogy a technológia nagyon nagy segítség lehet a munkaerőhiányos iparágakban. De bátorítani is kell az embereket, hogy rájöjjenek miként maradhatnak abban a munkában, vagyis okosan kell használni a technológiát. Például a recepciós egy szállodában nem feltétlenül azért van, hogy megcsinálja az adminisztratív ügyeket, vagy hogy elintézze a bejelentkezést, hanem egy szerepet játszik, melynek része a vendégek üdvözlése is.

Rudolf Krizan - Member of the Board of Directors, COO, Best Hotel szerint a technológia ki fog váltani néhány munkát, a társadalom másként fog elkezdeni gondolkozni, illetve hozzátette azt is, hogy a különböző generációk között szakadékokra kell felkészülni. Roy Zsidai, a Zsidai Group tulajdonosa és vezetője az előzőekhez csatlakozva hozzátette, hogy nagyon nagy figyelmet kell szánni a technológiának, illetve annak, hogy mit, hogyan csinálunk, miként fogadunk be újdonságokat, akár ebben az iparágba is.

Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?
A technológia kérdése kapcsán Peter Palicz - Chief Business Development Director, General Manager, TMRW.life, KViHotel, bemutatta az első magyarországi olyan szállodát, ahol nincs recepciós, a vendégek telefonon intéznek mindent, a bejelentkezéstől kezdve, az ajtók kinyitásán át, a takarítás, vagy egyéb szolgáltatás igényléséig. Elmondta, hogy nem kényszerítik az embereket arra, hogy beszélgessenek a szálloda dolgozóival, ha nem akarnak. Valamint hozzátette, hogy összesen 10 alkalmazottjuk van, a fejlesztés előnye, hogy nincs szükség recepciós személyzetre, így jelentősen csökkenthető a bérköltség, az adminisztrációs kiadás és a megfelelő személyzet megtalálására szánt idő.

Ez vár ránk a nyaraláson - Még recepciós sem lesz, aki hozzánk szólna?
GettyImages-1183637203tusk
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa