Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás
Ingatlan

Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás

Portfolio
Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; tavaly, az első ütemben 4200 világítótestet modernizáltak, ami évente 27 millió forint energiamegtakarítást eredményez. Az ősz végére további mintegy 3000 LED-világítótestet telepítenek többek között a Könyves Kálmán körúton, Káposztásmegyeren és az Alacskai úti lakótelepen - közölte a Fővárosi Közgyűlés.
Budapest Főváros Közgyűlése által elfogadott "Budapest Smart City jövőképpel" összhangban a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését. 2018-19 folyamán 7000 világítótest LED-es korszerűsítésére kerül sor két lépcsőben.

Tavasszal kerül megrendezésre a Portfolio szervezésében megvalósuló Future City konferencia, ahol a városokat érintő legújabb okos megoldások is a kiemelt témák között lesznek. További részletek hamarosan.

Az első ütemben, 2018-ban 4200 világítótestet cseréltek le olyan területeken, mint Budakeszi és Máriaremetei út, a Pók utcai lakótelep, az Egér út, Rózsaliget, Pesterzsébet déli része, a Kőbányai út egy szakasza, az M5-ös autópálya Szentlőrinci úti térsége.

A felszerelt világítótestek egy, a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott, szabványos csatlakozó aljzattal, valamint vezérelhető meghajtóval vannak ellátva, amelyhez könnyen csatlakoztatható bármilyen vezetékes, rádiófrekvenciás vagy mobiltelefon alapú távfelügyeleti és le/felszabályozó rendszer, ami további, a lakosság igényeinek megfelelő időszakos világítás változtatást is lehetővé tesz majd a jövőben.


Ennyiből újul meg a fővárosi közvilágítás
Duna Terasz Premium, További információkért kattints a képre!

A korszerűsítés első ütemének befejezése 195 kW összteljesítmény-csökkenést, több mint 800 ezer kWh energiamegtakarítást eredményezett, ami már 2019-től kezdődően évente mintegy 27 millió forint áramdíj-megtakarítással jár ahhoz képest, mintha hagyományos nagynyomású nátrium lámpatestekkel történne a világítás.

A projekt megvalósítására a Főváros által rendelkezésre bocsátott nettó 709 millió forintból a korszerűsítésre eddig 339 milliót használtak fel, az idén folytatódó korszerűsítéssel ősz végére további mintegy 3000 LED-világítótestet telepítenek olyan kiemelt területeken, mint a Könyves Kálmán körút, a Hungária út, a Megyeri út, Káposztásmegyer, a 6-os út a Rákóczi hídtól a Prielle Kornélia utcáig, újhegyi bányató és Kőér utca térsége vagy a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelep.
Brexit_kiszivargott_brit terv_1500
U.S. President Donald Trump looks on as his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
shutterstock_611533595
BET
shutterstock_332932247
IMG_5203
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Kereskedés a Portfolio Online Tőzsdén. Hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_158635271