Előfizetői tartalom

Közlekedési hackerek: ők okozhatják a legnagyobb kihívást

Portfolio
A közlekedési hackerek jelenthetik a legnagyobb kihívást az önvezető autóiparban, a legújabb technológiával ellátott gépjárművek legtöbb műszere, alkatrésze ugyanis csatlakozik egy hálózathoz, ami pedig a nem megfelelő biztonsági kialakítás mellett, ha nem is könnyen, de egy profi számára biztosan feltörhető. A tesztelések, etikus hackerek által végzett próbálgatások között egy autó napfénytetejének, vagy csomagtartójának a kinyitása azért nem a legrosszabb támadás, amit el tudunk képzelni, nem úgy mint például a fékrendszer távolról történő megbuherálása, ami már sokkal nagyobb kockázatot hordoz magában - szerepel a Bosch cikkében.

Az autonóm közlekedésben a legnagyobb kihívások egyike, hogy miként biztosítsák a felhasználókat arról, hogy egy rosszindulatú behatoló nem tudja átvenni távolról az irányítást, ne tudja befolyásolni az autó elektronikai eszközeit, melyek egy része digitális, internetre, hálózatara kapcsolt egység. Például egy S-Mercedesben több mint száz elektromotor felel a különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés