Tíz személyiségtípus, akik minden irodában megtalálhatók
Ingatlan

Tíz személyiségtípus, akik minden irodában megtalálhatók

Portfolio
Minden irodában sokféle ember dolgozik, de szinte mindenhol van legalább egy-két olyan kolléga, akikre az alábbi csoportok valamelyike igaz. A European Business tízféle irodai karaktert gyűjtött össze, akik a legtöbb nagy cégnél megtalálhatók.
1. A pletykás

Ő az, akinek mindig van valami mondanivalója. Mindegy, hogy egy szaftos pletyka a főnökről, vagy egy izgalmas hír a kollégák magánéletéről, a lényeg, hogy mindig naprakész információkkal lát el, függetlenül attól, hogy érdekel-e vagy sem.

2. A talpnyaló

A valódi talpnyaló folyamatosan hízelegni próbál a menedzsmentnek. Cipeli a főnök táskáját, kávéval lepi meg és hangosan nevet a viccein. Számára az, hogy bármiben nemet mondjon a főnöknek egyszerűen nem létező opció.

3. A stréber

Váratlan hétvégi munka? Semmi gond. A stréber számára a kihívást jelentő feladatok a mindennapi élet részei, panasz nélkül túlórázik és soha nincs üresjáratban. Ha éppen nincs is mit csinálni, ő akkor is talál magának feladatot, hogy egy percnyi idő se vesszen kárba.

4. A munkakerülő

A stréber szöges ellentéte. Ahelyett, hogy feladatot keresne magának a lehető legjobban próbálja azt megúszni. Extra feladatot soha nem vállal, a túlóra ismeretlen számára, és különböző trükkökkel próbálja a lehető legkevesebb munkával kihúzni a munkaidő végéig.

5. Az okoskodó

Ha egy okoskodóval beszélgetsz, nem számít, hogy mit mondasz ő biztos, hogy jobban tudja nálad. Az okoskodó elutasítja mások érveit, meg sem hallgatja őket, csak a saját elképzelését tartja igaznak.

6. Az anyáskodó

Az anyáskodó az iroda királynője, mindennek tudja a helyét, a működését és ha bárki a segítségét kéri, örömmel segít mindenkinek. Az anyáskodót egy esetleges kollégák közti vitában sem bírálja senki, ha viszont az otthoni családjában gondok merülnek fel, ez a szerep az irodában is megszűnik nála.

7. A bohóc

A bohócnak mindig van egy jó vicc a tarsolyában, az irodában igyekszik jó hangulatot teremteni és oldani a stresszt. Akkor igazán boldog, ha a kollégáit megnevettetheti, egy idő után viszont elvonhatja a kollégák figyelmét a munkáról.

8. A titkos főnök

Ha nem tudnád az igazságod, azt hinnéd, hogy ő az igazi főnök. A titkos főnökök lelkesen találnak ki új feladatokat, és nem haboznak kijavítani kollégáikat. Testbeszédük és hangjuk is felvett szerepükről árulkodik, csak a valódi főnökökkel folytatott párbeszéd során lépnek egyet hátra. Különösen izgalmas, ha egy irodában két ilyen személyiség is dolgozik.

9. A magányos

A magányos gyűlöli a meetingeket és a munkacsoportokat és bár megbízható munkaerő, hiányoznak a szociális kompetenciái. A magányosak inkább egyedül dolgoznak, és nagyon nehezen tudják átadni a munkát másoknak.

10. A pesszimista

"Ez soha nem fog működni" - mondja gyakran a pesszimista. Ő az, aki nem képes semmit pozitívan vagy optimistán látni. Nem számít, hogy mi az, a pesszimista rendkívül kritikus minden új ötletre, és csak a problémákat látja benne. Amikor egy pesszimista vezető pozícióban van, hosszú időbe telik, mielőtt bármilyen projektet jóváhagyna.
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
dpd csarnokepulet market epito