Előfizetői tartalom

Paks és Salgótarján mutathatja az utat Londonnak és Helsinkinek

Portfolio
Megállapodást írt alá London és Helsinki, melynek értelmében a két város együtt dolgozza ki a mesterséges intelligencia és a nyílt hozzáférésű adatok lehetőségeinek kihasználására vonatkozó terveket - írja a Smart Cities World. Tavaly nyáron hazánkban hasonló együttműködés jött létre Paks és Salgótarján között, a két magyar településen a közös munka a Smart City "okosváros" és Smart Grid "okoshálózat" fejlesztések kidolgozására vonatkozott.

A London és Helsinki között létrejött új megállapodás (City to City Digital Declaration) számos területet lefed, a városok fő célja ezzel, hogy a korábban egyénileg kidolgozott intelligens várostervek, valamint technológiai megoldások mostantól közös munkával, a legjobb gyakorlattal és szakértelemmel jöjjenek létre. Az együttműködés alá tartozik: az adatok és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés