Előfizetői tartalom

Ez is belvárosi luxus: havi 5 millió egy kisboltért?

Portfolio
Pozitív kilátásokat mutat a retail ingatlanpiac, a fogyasztás növekedése és a budapesti turisták számának emelkedése egyaránt segíti a szektor fejlődését, főként Budapest kiemelt lokációinál. Növekvő bérleti díjak, lassuló kereslet és az alternatív befektetési lehetőségek hiánya miatti csökkenő hozamok jellemzik leginkább a kiskereskedelmi ingatlanok piacát. Néhány belvárosi sétálóutcában egy 100 négyzetméteres kisebb boltnál a havi 5 milliós bérleti díj sem számít átlagon felülinek - a Cushman & Wakefield legfrissebb jelentése alapján.
A kiskereskedelmi ingatlanok piacára is jó hatással volt a hazai fogyasztás növekedése, ami a 2017-es 4,8 százalékról 5,3 százalékra emelkedett 2018-ban. A helyi és a nemzetközi kiskereskedők részéről egészséges szintű, ugyanakkor lassuló kereslet figyelhető meg a terjeszkedési aktivitásában. A kereslet lassulása ellenére a prime lokációban lévő kevés szabad hely miatt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái