Van, ahol még mindig kimagasló hozamokat látunk a hazai ingatlanpiacon
Ingatlan

Van, ahol még mindig kimagasló hozamokat látunk a hazai ingatlanpiacon

Portfolio
Budapesten és környékén hozzávetőlegesen 105 ezer négyzetméter volt a tavalyi év utolsó negyedévében a bérlői kereslet az ipari ingatlanok piacán. A prémium bérleti díjak a fővárosban a legmagasabbak, a magasabb hozamok elérése érdekében azonban érdemesebb vidékre menni - derül ki a Cushman & Wakefield legújabb tanulmányából.
2018 negyedik negyedévében a BRF összesen 32 tranzakciót rögzített, melyből három szerződés érte el a 10 000 négyzetmétert. Az átlagos tranzakcióméret 3280 négyzetméter volt. A bérleti szerződések 91 százalékát logisztikai parkok területeire kötötték, míg a városi logisztikában három bérbeadás történt, ami a 2018 negyedik negyedéves bérlői kereslet volumenének 9,1 százalékát tette ki.


Van, ahol még mindig kimagasló hozamokat látunk a hazai ingatlanpiacon
Részletekért kattints a képre!


A három legnagyobb tranzakció között az alábbiakat lehet említeni: a BILK újonnan bejelentett épületébe szóló előbérleti szerződés 18 800 négyzetméteren, egy új szerződés az East Gate Business Parkban 10 420 négyzetméteren, illetve egy bérlet megújítás a Prologis Park Budapest - M1-ben 10 070 négyzetméteren. A legnagyobb méretű bővülés a Tulipán Parkban került regisztrálásra 6900 négyzetméteren. Ezen felül még egy előbérleti megállapodás is született 5700 négyzetméterre az Airport City Logistics Park EF épületében.

Bérleti díjak, hozamok

A tavalyi év utolsó negyedévében az ipari ingatlanok átlagos négyzetméterenkénti bérleti díja 4,25 euró volt Budapesten és környékén havonta. A most épülő központokban azonban ennél magasabb szintekre kell számítani.

Van, ahol még mindig kimagasló hozamokat látunk a hazai ingatlanpiacon
A Prologis kutatása szerint a piaci alapok erősek, a bérlői várakozások pozitívak, a kereslet élénk, a kínálat fegyelmezett, kevés a rendelkezésre álló építési telek és rekord alacsony az üresedési ráta. A kereslet várhatóan továbbra is erőteljes marad, és előreláthatólag fennmarad a bérelhető alapterületek alacsony aránya Európában. A változás az e-kereskedelem és a Last Touch térnyerésének köszönhetően az elkövetkező években várhatóan tovább gyorsul, ráadásul a bérleti díjak a korábbi viszonyítási alapokhoz és a pótlási költségekhez képest a legtöbb piacon még mindig alacsonynak számítanak. Az emelkedő építési költségek és telekárak hatására nőnek a pótlási költségek, ami hatással van a fejlesztési hajlandóságra és a piacok nagy részén felfelé hajtja a bérleti díjakat.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
nyugdíjasok