Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
Ingatlan

Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban

Portfolio
Egyre több strand, uszoda, élménypark és más turisztikai fejlesztésekről lehet olvasni, némelyik már hosszú évek óta húzódik, de vannak olyanok is amelyeknél már jó ütemben halad az építkezés. A Modern Városok Program is lökést adott ezeknek a projekteknek, de a programon kívül is vannak új turisztikai beruházások hazánkban, melyek indulásáról, vagy előrehaladásáról a napokban számoltak be a helyi önkormányzatok. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Győri vízi élménypark

A Modern Városok Program keretében 3 ütemben 23 megyei jogú város kapott útfejlesztésekre, sportberuházásokra, turisztikai, kulturális, oktatás- és egészségügy fejlesztésekre mintegy 3500 milliárd forintnyi támogatást. A rendelkezésre álló keretösszegből csak Győrben 18 beruházás valósulhat meg a következő években, ennek egyike a leromlott állapotban lévő strand korszerű vízi élményparkká alakítása.

A fejlesztés jelenleg előkészítési fázisában van, a kisalföld.hu beszámolója alapján a kabinet a napokban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a projektet, ami felgyorsíthatja az építési engedélyeztetést. Mivel a terület több helyrajzi számon helyezkedik el, illetve elsőrendű árvízvédelmi mű helyezkedik el a területen, az építési engedélyek kiadása nagyon hosszadalmas folyamatot jelentene. A kormányhatározat viszont lehetővé teszi, hogy a létesítendő építmények több ingatlanon, illetve építési teleknek nem minősülő részen helyezkedjenek el, ami a hatósági eljárási határidőket is lerövidíti. Így akár tavasszal elkészülhetnek a vízi élménypark kiviteli tervei, a kivitelezés ősszel kezdődhet el és a munkálatok nagyjából két évet vehetnek igénybe, ami 2021-es átadást irányoz elő.

Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
Kép forrása: Győr város honlapja

Új kilátó Fonyódon

A minap számolt be róla a hvg.hu hogy megépülhet Fonyód harmadik kilátója, valamint a két meglévő létesítmény, a Sipos-hegyi és a Várhegyi kilátók fejlesztésére is sor kerülhet. Az új kilátó a Panoráma sétányon épülne fel, ami Badacsony felé nyújt kilátást a látogatóknak.


Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
További információért kattints a képre!

Zalaegerszegi uszoda

Egy nappal korábban a zaol.hu számolt be róla, hogy megkezdődött a zalaegerszegi városi uszoda felújítása, átadták a kivitelezőnek a műszaki területet, így hamarosan elkezdődhetnek a konkrét munkálatok az uszoda környékén. A fejlesztés a Modern Városok Program támogatásával valósul meg, költsége meghaladja a nyolc milliárd forintot.

Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
Kép forrása: tscp.hu

Debreceni strandfürdő

A Modern Városok Program és az Új Főnix Terv részeként épül többek között a nagyerdei strandfürdő és a Debreceni Nemzetközi Iskola. Jelenleg a strand azon épületének a kialakításán dolgoznak a munkások, ami a felnőtt kaland-, élmény- és úszómedencét foglalja magába. A 8,5 milliárd forintból megvalósuló komplexumot a tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba a fürdőzők.

Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
Kép forrása: Új Főnix Terv


Beindultak a turisztikai fejlesztések a vidéki városokban
Kép forrása: Új Főnix Terv
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cannes kikötő