Előfizetői tartalom

Mutatjuk, mennyire lesz drága mulatság az új Duna-híd

Portfolio
Már több mint egy éve épül a komáromi új Duna-híd, ahogyan arról beszámoltunk a napokban a híd pályaszerkezete elérte a szlovák oldali hídfőt, amivel befejeződött a leghosszabb szakasz tolása. A mintegy 600 méter hosszú merevítőtartóból álló építményen már 278 métert elhelyeztek. A NIF tájékoztatása szerint a teljes költéség közel 85 százalékát a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatási alap finanszírozza, az összeg pedig közel a fele annak, mint amennyiből a Megyeri hidat építették még 2008-ban, méterenkénti építési költségben viszont jóval drágább mulatság lesz a komáromi építmény.

Az új komáromi hidat összesen 600 méter hosszúra tervezték, egy egypilonos (94,5 méter magas), ferdekábeles híd lesz, amelyen 2×1 sávos szakasz köti majd össze a magyar oldali 1. sz. főutat a szlovák oldali 63. sz. főúttal.Új komáromi Duna-híd látványterve, forrás: NIFA kivitelezés nettó összege mintegy 91,199 millió euró, vagyis 28,95 milliárd forint. Így csak a híd...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái