Előfizetői tartalom

Nem lassít a nyaralópiac: ezeket a házakat keresik a magyarok

Portfolio
Idén is folytatódik a nyaralóingatlanok piacának bővülése, a legnagyobb kereslet továbbra is a Balaton környékére irányul, ahol nem ritka a Budapesten már megszokott egymillió forintos négyzetméterár sem a vízparti, új építésű lakások piacán. A befektetési szándékkal érkezők elsősorban a Balaton déli partján keresgélnek főként a családi házak között, de a társasházi lakások is népszerűek. A szezon és a lokáció jelentősen befolyásolja az árakat, így akár 30-50 százalékot is spórolhat az, aki lemond a vízparti elhelyezkedésről és még a szezon kezdete előtt megveszi álmai nyaralóját - szerepel az Otthon Centrum közleményében.

Rohamosan nő a kereslet a Balaton-parti ingatlanok iránt, a 2013 és 2017 között eltelt 4 év alatt 1670-ről 2810-ra emelkedett az itt regisztrált lakóingatlan-tranzakciók száma, ami mintegy 68 százalékos növekedésnek felel meg - derül ki az Otthon Centrum közleményéből. "Aki igazán jó vételt keres, annak érdemes még a szezon kezdete előtt nyélbe ütni az üzletet" - mondja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés