Toborzókat szerveznének a külföldön dolgozó szakmunkások hazacsábítására
Ingatlan

Toborzókat szerveznének a külföldön dolgozó szakmunkások hazacsábítására

Portfolio
Mind több külföldön dolgozó magyar szakembert hívna haza az építési vállalkozók szakszövetsége, amely a közeljövőben toborzó börzéket szervez e célból Ausztriában és Németországban - írja a Magyar Nemzet. Koji László, a szervezet elnöke szerint megérett a helyzet erre, mert a hazai cégek a bérfelzárkózással már vonzó ajánlatot tudnak letenni a külföldön dolgozó magyar munkavállalóknak.
Ma már egyértelműen látszik, hogy nem mennek többen külföldre dolgozni, mint amennyien visszatérnek. Mi azt szeretnénk elérni, hogy egyre többen döntsenek a hazajövetel mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) új kezdeményezéséről, a Hazatérési börzéről. A szövetség olyan külföldi - elsősorban ausztriai és németországi - rendezvényeket tervez a közeljövőben, ahol hazai munkaadók mutathatják be, milyen körülményeket, bérezési feltételeket és egyéb juttatásokat tudnak biztosítani azoknak a szakembereknek, akik szívesen visszatérnének dolgozni Magyarországra.


Toborzókat szerveznének a külföldön dolgozó szakmunkások hazacsábítására
Részletekért kattints a képre!
Save the date! A május 8-án megrendezésre kerülő Portfolio Építőipar 2019 konferencián átfogóan tekintünk a szektort érintő legfontosabb kérdésekre és célzottan járjuk körbe a hazai építőipar számára égető kérdéseket. A legfontosabb szakmai szereplők, kivitelezők, tervezők, döntéshozók, érdekvédők, szabályozók, finanszírozók, fejlesztők, jogászok vitatják meg, az FM & Office konferenciával párhuzamosan, a szektor jelenét és jövőjét.


A szakszövetség elnöke megjegyezte, Németországban egy jó építőipari szakmunkás jelenleg 1500-1600 eurót kap kézhez egy hónapban, az ennél nagyobb nettó fizetések már kirívónak számítanak. Koji László rámutatott: ha ennek az átszámítva 450-500 ezer forintnak nagyjából a kétharmadát, vagyis legalább 300 ezer forintot megkapna egy-egy szakmunkás idehaza, és emellett más juttatásokban, kedvezményekben is részesülne, az már jó kiindulópont. Kint ugyanis a lakhatás költségei és más kiadások is sokkal többet visznek el a keresetekből, mint Magyarországon, és ha a megtakarítási lehetőségeket, valamint a család közelségét is figyelembe vesszük, mindez már sokaknak lehet csábító ajánlat.

GettyImages-1095488022
GettyImages-800536520
GettyImages-1173741712
Frankfurti tőzsde
shutterstock_1457337218
BÉT
Alteo klub
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
home office