Előfizetői tartalom

Elkészült a részletes lista: ennyibe kerül alkalmazni itthon egy építőipari munkást

A magyar építési piacon gyakran tapasztalható, hogy az ajánlattevő építőipari cégek kirívóan alacsony áron pályáznak egy-egy munkára. 2013-ig semmilyen jogforrás nem határozta meg pontosan az aránytalanul kockázatos, irreálisan alacsony ár fogalmát, ami az egyik fő kiváltó oka az építőipari lánctartozásnak, a feketemunkának, végső soron pedig tönkreteszi a tisztességes vállalkozások piaci esélyeit. Az elmúlt 6 évben azonban az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottsága az ÉVOSZ ajánlásával minden évben kidolgozza azt az óradíjat, úgynevezett építőipari rezsióradíjat, ami minimálisan szükséges egy építőipari vállalkozás jogszerű működéséhez. Az óradíj egyes tételeiről, egy részletes listát is készítettek.
A régiós és hazai munkaerőpiac aktuális kérdéseivel kiemelten foglalkozunk a Portfolio május 23-ai HR Revolution konferenciáján. Részletek itt: Portfolio HR Revolution 2019 INFÓJELENTKEZÉS Az építőipari lánctartozás megakadályozását segítő intézkedésekről megjelent 2013. évben...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái