Előfizetői tartalom

Ilyen az egyik legegyszerűbb megoldás, amivel csökkenteni lehetne az utcai lopásokat

Portfolio
Egy városban elkövetett bűnesetek száma sokféle szereplő hozzáállásán múlhat, a lakosság, az állami szervek és az egész társadalom gondolkodása talán a legnagyobb mozgatói, de akár egy várostervezőnek is lehet ráhatása, főként ha a megelőzésről van szó. Elsőre lehet, hogy a térfigyelő kamerákra gondolunk, ezen azonban jóval túlmutat a feladat és a lehetőségek is. Egy megfelelően megtervezett és az előzetes elemzések tükrében kialakított közterület, utca, vagy park - ahol nem mellesleg minden társadalmi csoporthoz tartozó egyén megfordulhat - is teremthet olyan környezetet, ahol kevésbé lenne lehetősége egy tolvajnak kirabolnia valakit.

Természetesen, ha egy tolvaj mindenképpen ki akarja rabolni a mellette sétálókat, anélkül, hogy figyelembe venné a következményeket, büntetéseket, akkor meg fogja tenni, de a bűnmegelőzés egyik lényege, hogy legalább a rabló helyzetét ne könnyítsük meg. Ha kevesebb lehetőséget teremt számára a környezet, vagy az emberek viselkedése, mozgása, figyelme, akkor a káresetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés