Előfizetői tartalom

Olyan várost kell tervezni, ahol egy 8 éves és egy 80 éves is jól érzi magát

Portfolio
Sokszor csak azokról az átalakulásokról, új épületekről, felújításokról veszünk tudomást ami elég hatalmas, extravagáns, vagy esetleg valamilyen szempontból meghökkentő ahhoz, hogy ne tudjuk ne észrevenni. Emiatt a kisebb, de szintén fontos eredmények, mint például egy park felújítása, vagy egy, a gyerekeknek kialakított játszótér megépítése sokaknak nem jelent lényeges haladást. Nem lehet azonban átlépni afelett, hogy annak a generációnak épülnek ezek a kis projektek, akik 10 év múlva maguk tervezik, építik, alakítják a várost, ezért sem mindegy, hogy mit gondolnak és mit visznek magukkal a gyermekkorukból a felnőtt életbe. "Ha egy 8 éves és egy 80 éves ember is jól tudja magát érezni egy városban akkor célba értünk" - hangzott el a Safecity 1.0 Konferencián.

Marguerite Hunter Blair, ügyvezető igazgató Play Scotland Edinburgh, előadásában elmondta, hogy a gyerekeknek szükségük van a szabadban töltött játékra, és hogy erre elég időt kapjanak. Ami nagy változás az elmúlt évtizedekhez képest, hogy amíg egy nagyapa korú ember még arra emlékezik vissza, hogy nyolcévesen a 4-5 kilométerre lévő folyóhoz egyedül elengedték, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés