Előfizetői tartalom

Ez a terület lehet Budapest fejlődésének következő nagy nyertese

Portfolio
Tavaly szeptemberben foglalkoztunk először részletesebben a VIII., a X. és a XIV. kerületek határánál lévő terület, a Stadionok környékének fejlődésével, ahol a már elindított és a még csak bejelentett fejlesztéseknek köszönhetően a következő években egy teljesen új városközpont jöhet létre. A jelenleg valamilyen formában folyamatban lévő környékbeli fejlesztések összértéke eléri a 450 millió eurót, amiben az új stadion benne sincsen. Több irodaház-, hotel-, és vegyes funkciójú ingatlanfejlesztés, az új Puskás Ferenc Stadion építése, a Hungexpo fejlesztési tervei és az elsősorban a konferenciaturizmusban erős Hotel Aréna is ennek az átalakulásnak a része, melynek kapcsán az egyes komplexumok vezérigazgatóit és a XIV. kerület főépítészét kérdeztük meg.

Budapestnek mindig is fontos, bár rengeteg szempontból elhanyagolt területe volt a Hungexpo Keleti pályaudvar és Örs vezér tere közé eső vonzáskörzete. A tömegközlekedéssel meglehetősen nehezen megközelíthető helyszín három kerület (VIII., X., XIV.) határán fekszik, a közelmúltban elindult fejlesztéseknek köszönhetően azonban ez lehet a főváros egyik legdinamikusabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés