Előfizetői tartalom

Egy egyszerű eszköz, amivel milliókat nőhet a lakásod értéke

Portfolio
A következő öt év alatt az egész világot figyelembe véve az okos otthon piac több mint háromszoros növekedésére számít a statista.com elemzőcég. A magyar piacon ennél is durvább, több mint hatszoros növekedést prognosztizálnak. Jelenleg a háztartások közel 4,5 százalékában, vagyis mintegy 200 ezer lakásban és családi házban építettek ki ilyen rendszert az országban. A hazai növekedés azért is várható, mert az eddigi tapasztalatok alapján több millióval is megemelheti a lakások értékesítési árát, miközben a beszerelés költsége ennél jóval kevesebb - derül ki az OOT Technologies okos otthon központot fejlesztő cég közleményéből.

A hetvenes évek elején megjelenő okos otthon rendszerek nagy változásokon mentek keresztül az 2000-es évek óta. A vezetékes otthon automatizálási rendszerek után az utóbbi évtizedben a rádiós, és ezáltal kisebb felfordulással, utólag is telepíthető rendszerek megjelenésével vett lendületet a szektor. A korábban leginkább az irodai, szállodai és a nagy értékű ingatlanok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés